Olimpiada Verde

Olimpiada Verde

olimpiada

Scopul proiectului Olimpiada Verde este de a contribui la creșterea ratei de reciclare în Municipiul București prin desfășurarea unui eveniment de colectare selectivă a deșeurilor.

În societatea actuală persistă ideea conform căreia schimbarea trebuie să se facă în planul larg al societății în care trăim. Pentru că procesul schimbării este extrem de lent, Asociația AMBITION își propune să transforme lucrurile în bine pornind de la cel mai mic membru al societății: elevul. Considerăm că acesta trebuie învățat încă de la o vârstă fragedă să se implice în proiecte în care crede, să își asume responsabilități, să contribuie la schimbarea societății în care trăiește și la protecția mediului. Astfel, proiectul țintește către schimbarea felului în care elevii, studenții și, implicit, viitorii angajați/angajatori văd modul în care atitudinea lor influențează societatea și mediul înconjurător.

Proiectul de reciclare se va desfășura în fiecare dintre școlile partenere pe parcursul unei săptămâni. Olimpiada Verde cuprinde o componentă de informare, ce vizează diseminarea informațiilor despre reciclare și importanța acesteia pentru mediu, precum și a celor despre proiect. De asemenea, cuprinde și un concurs între participanți care, astfel, vor fi stimulați să participe și să îi informeze pe cei din jurul lor. Vom acorda premii pentru:

  • cea mai mare cantitate de maculatură colectată de o clasă de elevi;
  • câte unul pentru cea mai mare cantitate de maculatură adusă de un elev în fiecare instituție de învățământ participantă.

 

Vrei ca școala din care faci parte să se numere printre participantele în cadrul proiectului sau dorești să fii voluntar în cadrul proiectului? Dă-ne de veste scriindu-ne aici sau pe pagina de Facebook.

Regulamentul îl găsești aici.

 

O idee pornita la Atelierele de Antreprenoriat!